hovocubo-wint-handsome-eight-toernooi

Hoewel dit toernooi al 44 winters bestaat is dit de eerste keer dat Hovocubo hem wint. De eerste decennia was Hovocubo niet van de partij. Samen met organisator Peter Koch  nagegaan hoe dit zo heeft kunnen zijn. Handsome Eight stond wel diverse keren in de reguliere competitie tegenover Hovocubo, maar nooit in dit van oorsprong kersttoernooi. Mogelijke oorzaak was dat Hovocubo in die tijd zelf op 1ste en 2de kerstdag een toernooi organiseerde (1ste kerstdag topteams en 2de kerstdag jeugd). In de laatste jaren is Hovocubo inmiddels vaste klant, maar winnen was nog niet gebeurd. Als favoriet ging het deze editie de strijd in. Zonder de geblesseerden Zakaria Amrani, Amir Molkârâi en Youssef Makraou. Daarnaast had Kevin Tromp door prive omstandigheden ook afbericht gegeven. Maar er bleef genoeg aan kwaliteit over om publiek met topzaalvoetbal te vermaken.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen FC Tolhuizen uit Groningen. Met doelpunten van Mukhtar Suleiman, Faisel Mellah en Mats Velseboer won Hovocubo met 3-0 en stond het al met 1 been in de halve finale. De tweede wedstrijd tegen Anderlecht werd gewonnen met twee goals van Karim Mossaoui die lekker op dreef was. Overtuigend dus naar de halve eindstrijd.

De eerste halve finale werd gespeeld tussen Rotterdam All Stars en Anderlecht. De gelegenheidsploeg uit Rotterdam won deze nipt met 1-0. Hovocubo won na strafschoppen van White Stones nadat het na 22 minuten in een 1-1 gelijke stand. Doelpunt aan Hovocubo zijde wederom van de voet van Karim Mossaoui. Wat beide halve finales ontsierde was het tumult wat er ontstond in beide wedstrijden na een overtreding. Deze twee voorvallen deden het verder fantastische toernooi geen goed aan.

In de finale was Hovocubo duidelijk te sterk voor de ploeg uit Rotterdam. Lahcen Bouyouzan en Karim Mossaoui (2x) zorgden voor de eindstand van 3-1. Met deze winst kan dit toernooi in het palmares bijgeschreven worden. Dit doet er met name toe in verband met de historische waarde van dit toernooi die bijna een halve eeuw bestaat. Extra leuk voor de ‘ouderen’ onder ons was de aanwezigheid van oud-Hovocubaan Job Dragtsma die vanuit de tribune dit Hovocubo wel een keertje wilde zien. Wij voelen ons vereerd dat deze ‘legende’ van de jaren ’80 er vandaag bij was.

Voor de ploeg van Sander van Dijk is dit een mooie afsluiter van een fantastisch zaalvoetbal jaar. Volgend jaar vindt er weer een Handsome Eight toernooi en Hovocubo zal dan de titel verdedigen.

Lees hier het verslag van Hoornsdagblad.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here