Zoals gisteren aangekondigd zijn de play-offs om het kampioenschap van Nederland door de KNVB uitgesteld, in afwachting van de uitspraak van de Commissie van Beroep. Dit naar aanleiding van een opschorting door de voorzitter van de Commissie van Beroep van de aan ’t Knooppunt opgelegde straf.

De Commissie van Beroep heeft vandaag uitspraak gedaan. Het door ’t Knooppunt ingestelde beroep is door de Commissie van Beroep gegrond verklaard, ten gevolge waarvan de uitspraak van de Tuchtcommissie is vernietigd! De Commissie van Beroep is van oordeel dat ’t Knooppunt niet strafbaar is voor de feiten, zoals die aan de vereniging ten laste zijn gelegd.

Het bovenstaande heeft tot gevolg dat de door de Tuchtcommissie aan ’t Knooppunt opgelegde straf geacht wordt niet te zijn opgelegd. ‘t Knooppunt bezet met onmiddellijke ingang de eerste plaats van de ranglijst Eredivisie Zaalvoetbal en zal als koploper deel gaan nemen aan de play-offs om het kampioenschap van Nederland. ’t Knooppunt zal nu op een zo korte mogelijke termijn met alle betrokken partijen (KNVB, Hovocubo, FC M.A.R.L.E.N.E en FC Eindhoven) in gesprek treden om de play-offs zorgvuldig voor te bereiden en behoorlijk te laten verlopen.

Er zal een nieuw wedstrijdschema moeten worden opgesteld. ’t Knooppunt hoopt en gaat er vooralsnog vanuit dat er op vrijdag 12 mei a.s. gestart kan worden met de play-offs en de wedstrijden in de nacompetitie (promotie/degradatie).

Bron: ’t Knooppunt

Ben je het eens met deze uitspraak?

3 REACTIES

  1. De knvb laat zich hier heel erg kennen, bang voor discriminatie? Wat is een voorwaardelijke staf dan nog waard? KNVB schaam je

  2. Stop dan ook maar met acties over agressie/respect enz. Voorwaardelijke straffen zijn dus echt onzin een uitnodiging om tegenstanders agressief te benaderen! KNVB je bent niet geloofwaardig want jullie zeggen eigenlijk ” bij het Knooppunt is niets gebeurt !
    Droevige en trieste situatie agressie krijgt een vrijbrief! Gek op bevrijdingsdag!

  3. Op deze manier verdwijnt de lol in het spelletje en krijgen de agresievelingen een vrijbrief om de zaal over te nenem.

    Dit kan toch niet de bedoeling zijn.

    Straks heb je geen gewonen voetballers en scheidsrechters meer over.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here