Het eerste team van de Amsterdamse zaalvoetbalclub ’t Knooppunt wordt per direct uit de competitie genomen en krijgt een boete.

De landelijke tuchtcommissie acht bewezen dat voor, tijdens en na de wedstrijd tussen ’t Knooppunt en FC M.A.R.L.E.N.E., op 14 april 2017, één of meerdere toeschouwers zich misdroegen door onder andere het speelveld te betreden en spelers en toeschouwers van FC M.A.R.L.E.N.E. fysiek en/of verbaal te bedreigen. De tuchtcommissie vindt dat ’t Knooppunt hier onvoldoende tegen heeft opgetreden. ’t Knooppunt heeft drie werkdagen om in beroep te gaan tegen uitspraak van de tuchtcommissie.

VOORWAARDELIJKE STRAF

’t Knooppunt had nog een voorwaardelijke straf openstaan nadat ze op 18 oktober 2016 werden veroordeeld door de Commissie van Beroep. Destijds werden ze voorwaardelijk uit de competitie genomen met een proeftijd van één jaar, dit was eveneens vanwege misdragingen van hun toeschouwers.

Door het uit de competitie nemen van het eerste van ’t Knooppunt vervallen de resultaten van en tegen het team. De wedstrijd tegen zvv Hovocubo, die voor aanstaande zaterdag op de planning stond, wordt ook niet meer gespeeld. De ranglijst in de Eredivisie zaalvoetbal, waar ’t Knooppunt de eerste plaats bezette, wordt eveneens aangepast.

Door deze straf wordt ’t Knooppunt aangemerkt als eerste degradant en speelt het eerder gedegradeerde FCK/De Hommel dus toch nog nacompetitie. Verder schuiven de teams in de competitie één positie op en spelen de nummers één tot en met vier play-offs om het kampioenschap van Nederland.

Bron: KNVB ZAALVOETBAL (KNVB.NL)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here