Het Nederlands zaalvoetbalteam treft op weg naar het EK 2018 Italië en Wit-Rusland. De 3e tegenstander in poule 1 is begin februari bekend. Het wordt Israël, Georgië, Schotland of Zwitserland. Het plaatsingstoernooi voor de Europese eindronde wordt begin april in Wit-Rusland gehouden.
Max Tjaden, sinds afgelopen zomer bondscoach van de Nederlandse zaalvoetballers, was aanwezig bij de loting in Nyon. ,,Deze loting biedt mogelijkheden”, sprak de oud-international.

Optimale voorbereiding
,,Wit-Rusland, dat natuurlijk wel thuisvoordeel heeft, ken ik nog van het kwalificatietoernooi voor het EK 2014. Wij wonnen toen met 2-1. Italië is een erg sterke tegenstander. We zullen ons optimaal moeten voorbereiden.”

Plaatsen
De winnaars van de 7 groepen plaatsen zich voor het EK in Slovenië. De 7 nummers 2 plus de beste nummer 3 van de 7 poules, gaan door naar de play-offs.

Servië
De oefencampagne van Oranje voor het EK-kwalificatietoernooi begint over anderhalve week in en tegen Servië. Het Nederlands zaalvoetbalteam speelt op 31 oktober en 1 november tegen de gastheer van het vorige EK.

Rotterdam
Op 5 en 6 december wordt in de Topsporthal in Rotterdam geoefend tegen Kroatië. Eind januari staat in eigen land nog een dubbele ontmoeting met Rusland gepland.