RIJSSEN – Excelsior’31 heeft vrijdagavond de zaalvoetbaltopper tegen Sportclub Olympic gewonnen. Na een weergaloze eerste helft waarin het met 6-0 voor stond, versloeg het de bezoekers uit Westervoort met 8-3. De Rijssenaren klimmen door deze overwinning naar de derde plaats in de topklasse.

Nikzad Mahbobi en Jan Borghuis waren namens Excelsior’31 een plaag voor de bezoekende ploeg. Met name in de eerste helft liet het zaalvoetbal zien waarvoor supporters graag komen kijken. Ondank het missen van twee grote kansen, was het daarna wel raak voor Excelsior’31 en scoorde het uit de ene na andere mooie aanval. Toch creëerde Sportclub Olympic ook kansen, maar keeper Marien Baan liet deze avond zijn klasse zien. Met een aantal fantastische reddingen hield hij zijn doel lang schoon.

De gastheren schakelde na de 6-0 ruststand onbewust een tandje terug. Dit deed het spel niet ten goede en de scherpte ontbrak steeds vaker. Dit zorgde vervolgens ook voor drie tegendoelpunten in de tweede helft. Excelsior’31 wist daarentegen het net nog twee keer te vinden, waardoor er uiteindelijk een 8-3 eindstand op het scorebord stond. Smet op de avond was het geblesseerd uitvallen van Maarten Postma en Henk Lankamp. Naast het recent stoppen van Agassi Daneljan (langdurige blessure) is het te hopen dat deze blessures meevallen.

Voor Excelsior’31 staat volgende week vrijdag de tweede ronde van de beker op het programma. Het reist dan af naar Nijkerk om het op te nemen tegen hoofdklasser ZVV/Sparta de Laak 2. De week daarop speelt het wederom in Nijkerk, dan tegen de hoofdmacht van Nijkerkers. Zij zijn momenteel lijstaanvoerder in de topklasse.

Doelpunten Excelsior’31: Nikzad Mahbobi (3), Henk Lankamp, Jan Borghuis, Rik Harbers, Tom Kamphuis en Marien Baan

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Marien Baan (keeper), Jan Baan (reservekeeper), Jan Borghuis, Nikzad Mahbobi, Maarten Postma, Henk Lankamp, Tom Kamphuis, Rik Harbers en Remco Haan
Coach: Ichtus Rahanra
Teammanager: Frank ter Harmsel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here