In de derde speelronde van de competitie was ZVVM/Campus te gast in sporthal Hoge Veld in Den Haag. Arentsburg haalde uit de eerste twee wedstrijden 1 punt, waar ZVVM/Campus na twee wedstrijden nog op 0 punten stond. Voor beide teams een erop of eronder wedstrijd. Waar er vorige week nog een arbitrale blunder werd begaan, mag er nu worden gezegd dat dit arbitrale duo een goede pot heeft neergezet.

Arentsburg begon sterk aan de wedstrijd, maar het vizier stond niet op scherp in de beginfase. De jarige Rico Kogeldans had wel zijn team op een 1-0 voorsprong gezet in de 2de minuut. Er werden veel kansen om zeep geholpen, waardoor de tegenstander lang op de been bleef. Pas in de 9de minuut was het opnieuw Rico Kogeldans die via een penalty de marge verdubbelde. De ban leek gebroken, want diezelfde Rico Kogeldans scoorde zijn derde doelpunt in de 10de minuut vanuit een 10-metertrap. Een zuivere hattrick, een mooi verjaardagscadeau voor deze jarige speler.
In de 14de minuut van de wedstrijd was het de tegenstander die mocht aanleggen voor een 10-metertrap. Man van de wedstrijd Daniel Lorsheijd pakte deze 10-meter penalty. In de 17de minuut was het Kees van Kordelaar die voor de 4-0 zorgde, vanuit een vrije trap binnen 10 meter schoot hij raak. Dylan van Polanen liet ook zijn waarde blijken voor het team, door de 5-0 aan te tekenen.
De organisatie van Arentsburg was, met nog 2 minuten te gaan, even ver te zoeken. ZVVM/Campus kon hierdoor twee maal tot scoren komen. Talent Achraf Azaouagh maakte aan alle Limburgse illusie een einde door de 6-2 ruststand via een 10-meter trap op het scorebord te zetten.

Na rust waren de eerste 10 minuten moeizaam en werden er nauwelijks kansen gecreëerd. Arentsburg gaf in deze fase ook weinig weg. Aanvoerder John Poeran zorgde voor de volgende Haagse treffer en zette de stand op 7-2. Kort hierna was het Bryan de Bruin die Arentsburg op 8-2 bracht.
ZVVM/Campus raakte geïrriteerd en maakte vieze overtredingen, waardoor de teller alweer snel op 6 overtredingen stond. Nadat Né-shawn Morris zijn team, na een solo, op 9-2 had gebracht, was het Jesse Lipsius die mocht aanleggen voor een 10-metertrap. Hij schoot de bal tegen de keeper aan, maar Kees van Kordelaar was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken. Het was voor Jesse Lipsius niet weg gelegd deze avond te scoren, want de tweede 10-metertrap belande op de paal. ZVVM/Campus deed nog wel iets terug maar de cijfers waren na 2 x 20 minuten voetballen duidelijk.

Arentsburg maakt kleine stapjes en progressie. Nog steeds zoekende naar de juiste balans tussen jong en oud. De selectie krijgt steeds meer vorm en de taken worden beter uitgevoerd. Kom deze jongens aanmoedigen in sporthal Hoge Veld.

De aankomende wedstrijd is de uitwedstrijd bij TZR/Fermonia Boys. De eerstvolgende thuiswedstrijd staat gepland op 21 oktober 2016 tegen BE’79.

Scoreverloop

1-0 Rico Kogeldans
2-0 Rico Kogeldans
3-0 Rico Kogeldans
4-0 Kees van Kordelaar
5-0 Dylan van Polanen
5-1
5-2
6-2 Achraf Azaouagh
7-2 John Poeran
8-2 Bryan de Bruin
9-2 Né-shawn Morris
10-2 Kees van Kordelaar
10-3

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here