ASV Lebo is voor het eerst in haar geschiedenis landskampioen zaalvoetbal geworden. Na een zinderende finale werd ’t Knooppunt na strafschoppen verslagen. Na de reguliere speeltijd was het 2-2 en na de verlenging stond er 3-3 op het scorebord. Reserve doelman Pascal Doest ontpopte zich tot de held van de avond door meerdere strafschoppen te stoppen.

Bij rust stond Lebo met 1-0 voor door een wonderschone treffer, direct uit de lucht ingeschoten na een pass van Younes Makraou, door Ike Neil. De ruim 1500 toeschouwers gingen er eens goed voor zitten en zagen bekerwinnaar Knooppunt na rust op een 2-1 voorsprong komen door Jamal el Ghannouti en Tevik Ceyar. Een rode kaart voor Jeroen de groot zorgde dat Lebo met een man meer de stand weer gelijk trok via Cihan Ozcan (2-2)
HAV-Article-Lebo-Knoop-4

Na veertig minuten zuivere speeltijd was er dus nog steeds geen winnaar. Al vroeg in de verlenging, toen Adil Zouthane van ’t Knooppunt na zijn tweede gele kaart ook al met rood was weggestuurd, kwam Lebo voor de tweede keer op voorspong. Aanvoerder el Morabitti was de doelpuntenmaker (3-2). Met nog negen minuten op de klok was dat zeker nog geen beslissing. Soufian el Adel maakte, eveneens door de bal direct uit de lucht binnen te schieten de 3-3.
Twee keer drie strafschoppen moesten de beslissing brengen. Lebo verving de uitstekende doelman Manuel Hoogewoning voor routinier Pascal Doest. De goalie bezorgde zich zelf een heldenrol door vier van de twaalf strafschoppen te stoppen. Nadat Lebo en Knoopunt verzuimde de zenuwslopende serie te beslissen was het uiteindelijk Youssef Makraou die de beslissende strafschop binnen schoot.

De Sporthallen Zuid ontplofte. De underdog, ASV Lebo, versloeg de gedoodverfde favoriet ’t Knooppunt (dat bijna het complete Nederlands team is) en mag zich voor het eerst in haar historie de beste van Nederland noemen.
Bron: Het Amsterdamsche voetbal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here