[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JMVqPA8Fa90[/youtube]

Eerste thuisoverwinning van 2011
 
Na twee uitwedstrijden in het nieuwe jaar zijn we alweer toe aan de eerste thuiswedstrijd van JCK-AISO. Vanavond krijgt JCK bezoek van FC de Reigers. Met leuke Noord-Afrikaanse instrumenten en een Benny op de tribune belooft het een gezellige avond te worden in Sporthal Nieuw Welgelegen.
 
De overwinning op Leekster Eagles vorige week heeft veel goeds doen opwekken bij JCK. Hierdoor gaan de spelers vol vertrouwen de wedstrijd in.
 
Al snel wordt er een fout gemaakt in de defensie van JCK waardoor de Reigers de 0-1 kunnen binnentikken. Een uitstekende begin voor de Reigers wat we allen nooit hebben verwacht.
Maar de jongens van JCK weten dat het niet zo moet en gaan een tempo hoger voetballen. Hierdoor creeert JCK een aantal mogelijkheden en Yassin weet dan snel na de achterstand de gelijkmaker te scoren.
In de 5e minuut maken Yassin en Younes het de verdediging van de Reigers moeilijk en veroveren ze de bal. Beide lopen ze op de keeper af. Yassin vindt Younes en die schiet de 2-1 binnen.
De voorsprong staat niet lang op de scorebord. De Reigers schieten hard in het dak van de doel de 2-2 binnen.
In de 8e minuut wordt er een overtreding gemaakt op Yassin. De scheidsrechter trekt hiervoor een gele kaart. In de 4-tegen-3 situatie weet Abderrahim het net te vinden en zet JCK op een 3-2 voorsprong.
Kort daarna zet de Reigers weer aan. Een belangrijke redding van Recep voorkomt de gelijkmaker.
Na 11 minuten voetballen krijgt de Reigers hun eerste 10 meter-trap. Waar Recep in de wedstrijd tegen Leekster Eagles kansloos was tegenover de 10 meter-trappen weet hij deze vanavond er perfect uit te halen.
Op de helft van de tegenstander verliest JCK de bal en counterd de Reigers. Younes begaat een overtreding en krijgt hiervoor geel. De Reigers weet niet van de man meer situatie te profiteren.
Even gaat het over en weer. De topscorer Hamza, die nog niet wist te scoren, schiet hard op de paal en Younes haalt kort daarna uit maar die gaat voorlangs. Op de mogelijkheden van de Reigers staat Recep erg goed te keepen.
In de laatste minuten voor rust neemt JCK het heft in handen en gaat weer een tempootje hoger voetballen. Hamza krijgt een vrije trap mee en die schiet hij zelf hard binnen. (4-2) Waar Abderrahim voorlangs schiet weet Sedan kort voor de laatste fluitsignaal in de eerste helft het net te vinden. De teams gaan de rust in met een 5-2 stand in het voordeel van JCK-AISO.
 
Geconcentreerd beginnen beide teams de tweede helft. JCK weet dat nog 20 minuten op de klok staat en ze deze wedstrijd niet moet weggeven. FC de Reigers moet meer risico nemen om er nog wat van te maken vanavond.
De eerste 5 minuten laat JCK de bal rustig rondgaan om het zo de Reigers moeilijk te maken. Dit gaat goed totdat Hamza zijn concentratie even verliest en de bal verspeelt. De Reigers weten deze fout af te straffen. (5-3)
Waar JCK in de 1e helft het net wel wist te vinden was het in de 2e helft flink zoeken. Kansen worden gecreeerd maar de scherpte ontbreekt weer eens. Gelukkig staat Recep een goede wedstrijd te keepen en maakt belangrijke reddingen. 
 
Tien minuten voor tijd counterd de Reigers na een grote kans voor JCK en scoort de aansluitingstreffer. (5-4) Dan komt JCK kort daarna goed weg na een grote kans voor de Reigers.
In de 13e minuut verschijnt dan de gelijkmaker op de scorebord. Na weer een grote kans voor JCK waar ze het net niet weten te vinden komt de Reigers er goed uit en schiet binnen. (5-5)
 
De treffers van de Reigers waren blijkbaar nodig om de spelers van JCK goed wakker te schudden. Want kort na de gelijkmaker schiet Younes de bal hard in de kruising binnen. Keeper van de Reigers volstrekt kansloos. (6-5)
Dan krijgt de Reigers nog twee 10 meter-trappen. Waar de eerste 10 meter-trap naast de doel belandt moet Recep flink aan de bak bij de tweede 10 meter-trap. 
In de slotfase wordt het nog erg spannend. JCK komt na een gele kaart met een man minder te spelen. Net als in de eerste helft is JCK de Reigers de baas in deze situatie en voorkomt een gelijkmaker. Dan komt JCK uit de druk van de Reigers en schiet Yassin de 7-5 binnen. 
 
Al met al hebben we kunnen genieten van een erg spannende wedstrijd. Tot de allerlaatste fluitsignaal was het billen knijpen voor iedereen. 
 
We kunnen spreken van een zeer geslaagde avond. De sfeer was er, lachende gezichten hier en daar, muziek, Benny en de verdiende drie punten voor JCK-AISO!

JCK is een week vrij en mag 4 februari weer aantreden in een uitwedstrijd tegen ZSW. De eerstvolgende thuiswedstrijd staat gepland op 11 februari. Dan krijgt JCK-AISO bezoek van Zeemacht. 
 
 

0 Cijfer (0 stemmen)
Thuisploeg0
Uitploeg0
Arbitrage0
Sfeer0
Reacties Reactie (niet verplicht)
Sorteer op:

Reageer als eerste

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Toon meer
{{ pageNumber+1 }}
Reactie (niet verplicht)